L’abril de 2021, Sideco Constructora començava la construcció de l’edifici Trillà VI, a Andorra la Vella, sota la direcció tècnica del despatx d’arquitectes Orobitg i promoguda per Primcisa.
L’edifici Trillà VI compta amb dotze plantes i una dotzena de pisos d’alt standing de grans dimensions (entre 130 i 200 m²). Dels dotze pisos, l’edifici té dos tríplex que disposen d’ascensor i aparcament propis.
L’obra disposa de diferents peculiaritats, que faran que l’edifici sigui únic i singular, i que a continuació passarem a conèixer.
FAÇANA I EDIFICI SINGULAR
Trillà VI es troba en plana avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, una zona que destaca per ser comercial, i que amb els anys ha anat esdevenint un punt de trobada de botigues de marques de luxe.
Una de les singularitats de l’edifici és, precisament, que no comptarà amb baixos dedicats al comerç, trencant l’estètica de les estructures veïnes. Per tant, és una construcció dedicada exclusivament a l’habitatge.
La façana també serà única i espectacular. Cinc plantes, estaran fetes en estructura de terrasses, i la resta de plantes amb façana ventilada.
I què és una façana ventilada?
Una façana ventilada és un sistema constructiu que té per a objectiu aïllar tèrmicament i acústicament un habitatge o edifici per l’exterior, mitjançant un revestiment separat del mur de suport que permet la circulació de l’aire en el seu interior.
I què el fa especial? Doncs que aquest sistema de recobriment és, sense cap mena de dubte, el més eficient energèticament que existeix en l’actualitat.
Però no és l’única singularitat que trobarem a la façana. La barreja dels materials amb la que estarà feta, és una de les altres particularitats.
MATERIALS FAÇANA
La façana de l’edifici Trillà VI, com hem dit, estarà feta amb diferents materials, que li donaran un aspecte diferent i únic. S’ha utilitzat neolith, vidre, acer galvanitzat, faveton i corian, que a més, estan treballats amb formes corbes, que li donen a l’edifici un aspecte viu, modern, dinàmic i característic
Els materials emprats són, tot ells, mal·leables, cosa que fa que l’arquitectura li pugui donar aquestes formes corbes que li donaran singularitat a l’edifici, però, sense deixar enrere el rendiment dels materials, perquè tots ells (neolith, faveton, corian) estan dins o per sobre dels estàndards del mercat, sent resistents a tota mena de taques, abrasions, temperatures altes i baixes i als raigs UV. Per tant, una façana que duradora en el temps.
SOSTENIBILITAT I ESTANQUITAT
Trillà VI també compta amb una altra singularitat, i és la seva estanquitat, que seria la protecció de l’immoble al pas de l’aigua i l’aire, amb factors com l’hermeticitat i la permeabilitat.
La seva estanquitat permetrà una major durabilitat de l’edifici, per ser més alta la conservació dels seus materials, i afavoriran una major habitabilitat i aïllament, que aconseguiran un millor confort, així com la reducció de la despesa en calefacció o aire condicionat.
Tanmateix, un habitatge estanc ha de comptar amb sistemes de ventilació adequats, que juguen un paper molt important. I és el cas del Trillà VI, que tindrà un modern sistema de renovacions d’aire amb humidificacions.
Tot i això, cada pis disposa de aerotèrmia individual (sistema innovador i eficient de calefacció que consisteix en l’aprofitament de l’energia continguda a l’aire exterior per escalfar un habitatge o l’aigua calenta sanitària), terra radiant refrescant i aire condicionat, leds i sistemes d’aprofitament energètic.
I cada pis, tindrà els acabats a gust de cada propietari.